Ze keek me met tranen in haar ogen aan en zei: “Geen ruimte krijgen om gevoelig te zijn.” Dit was haar antwoord op mijn vraag wat haar het meest had gekwetst in haar jeugd. Zodra de woorden eruit waren zag ik het masker van haar afvallen. Het “Ik ben een onafhankelijke, sterke, succesvolle vrouw”- masker. Het “Ik ben een perfectionist en eis perfectie van mezelf en iedereen om me heen”-masker. Het “Duw me niet in een hoekje, want ik sta klaar voor de aanval”-masker. Ik wist dat onder die harde buitenkant en hele sensitieve vrouw zat. Tijd om mijn kristallen voor hoogsensitiviteit tevoorschijn te toveren.

Harheid als bescherming voor hoogsensitiviteit

En simpelweg, door het uitspreken en eren van haar waarheid, had ze de weg vrij gemaakt om zich opnieuw te verbinden met haar ziel. In onze vervolgsessies ervaarde ze diepe, liefdevolle steun van haar hogere zelf. De onzekerheid en twijfel over de vervolgstappen in haar leven, waarmee ze aan het begin van ons werk samen rondliep, begonnen te verdwijnen. En ik zag haar stap voor stap meer zichzelf worden.

Zovelen van ons moderne vrouwen strugglen. We strugglen met het “goed” doen. Wat dat ook mag betekenen. We strugglen met sterk zijn maar niet agressief. Met duidelijk maar niet koud zijn. Met onafhankelijk maar niet onbereikbaar zijn. Zacht maar niet zwak. En vooral, strugglen we met gevoelig zijn maar niet worden gebruikt of misbruikt.

Ik kan het weten, want ik ben ook zo’n vrouw. Ik prijs me gelukkig dat ik door mijn werk als healer via mijn klanten een spiegel voorgehouden krijg van waar ik sta in mijn eigen healings-proces. En dat ik met ze mee kan leven omdat ik op een diep niveau mezelf in ze herken. Als je je HEEL wilt voelen is het omarmen van je sensitiviteit of hoogsensitiviteit “non-negotiable”. Of zoals een goede vriend van mij het zegt: “Zachtheid mag jouw SUPER POWER zijn.”

Onderstaand vind je een basis crystal chakra lay-out die ik aanbeveel voor hoogsensitiviteit, en dan vooral voor hoog sensitieve vrouwen. Ik ontmoet meer en meer van jullie in mijn werk en heb verschillende speciale crystal recipes ontwikkeld om ook jou te helpen je “zachtere” kant te accepteren, balans te vinden en het tot je beste vriendin in plaats van grootste vijand te maken. Ook leer ik je welke kristallen je kunt gebruiken om je energie te beschermen tegen energie vampiers en mensen die op een lage vibratie zitten en graag energie bij jou aftappen.

Crystal Chakra Lay-out- kristallen  voor hoogsensitiviteit

Wortel: Rookkwarts om stress los te laten en te aarden

Sacraal: Chrysocolla voor Godinnen energie en leiding

Solar Plexus: Git om jezelf te beschermen tegen energie vampiers

Hart: Groene Aventurijn om je eraan te herinneren dat je het waard bent om eerst jezelf liefde te geven

Keel: Blauwe kyaniet om je te uiten en voor jezelf op te komen

3de oog: Amethist om je intuïtie te horen en volgen

Kruin: Scoleciet voor vrede en harmonie

Als hoogsensitiviteit een van jouw super powers is en je graag wilt leren hoe kristallen jou kunnen helpen om daar beter mee om te gaan, wil ik je graag ontmoeten. Dus wees welkom en zoek gerust contact met me.

Meer blogs & artikelen lezen?

nl_NL