Daar lag ik dan. In het bad van een luxe hotelkamer in Amsterdam. Een kamer die ik me op dat moment rationeel gezien eigenlijk niet kon veroorloven. En toch was ik daar, ingegeven door mijn intuïtie na een intense plantceremonie. Ik was daar om goed voor mezelf te zorgen. Om mezelf te omringen met schoonheid en zelfliefde. Om een statement naar het Universum te maken dat ik vanaf dat moment zelfzorg voor mezelf op de eerste plaats zette. Het bleek uiteindelijk een keuze die mijn leven voorgoed zou veranderen.

Wat is zelfzorg eigenlijk?

Zelfzorg is de Super Power van het Keizerin-Archetype uit de Tarot. De 4de Major Arcanakaart. In tegenstelling tot wat de moderne cultuur ons wil laten geloven gaat zelfzorg veel verder dan af en toe een manicure, pedicure of massage inplannen. Natuurlijk is uiterlijke verzorging op z’n tijd belangrijk. Maar hoe leuk het ook niet is om met verzorgde nageltjes rond te lopen, gaat echte zelfzorg eerder over het goed zorgen voor je hele ZELF. Jouw HOGERE ZELF. Luisteren naar de behoeftes en verlangens van jouw ziel. En die, lieve schat, gaan echt veel verder dan je in een Spa met hot stones te laten masseren.

Ja, uit mijn openingsvoorbeeld zou je kunnen denken dat ook ik in dat luxe hotelbad lag om mezelf te verwennen. Maar wat ik er echt deed was communiceren met mijn hogere zelf, mijn ziel. Aan haar vragen wat ze écht nodig had. Waar ze blij van wordt, waar ze van gaat stralen, waar ze warm voor loopt. Waar ze dit keer, geïncarneerd als Daniëlle, naar de aarde voor is gekomen. 

Dit, letterlijke en figuurlijke, warme bad vormde de aanleiding voor een drastische verschuiving in mijn bedrijf, waarin ik van consequent teveel geven naar beter in balans geven ging. Mijn prijzen gingen omhoog. Mijn klantenkring veranderde. Ik ging meer dingen in mijn bedrijf doen die ik echt heel leuk vond en maakte een afspraak met mezelf om mezelf om de maand te trakteren op een weekendje weg. Om bij te tanken, om lief voor mezelf te zijn, om mijn eigen batterij op te laden. Het gevolg was dat, binnen 9 maanden tijd, mijn omzet verviervoudigde.

Hoe zorg je echt goed voor jezelf?

Deze ervaring heeft mij geleerd dat, zoals de spiritual teacher en channeler Lee Harris het zo mooi zegt,  zelfzorg geen luxe maar brandstof is. Hoe meer brandstof jij hebt, hoe beter je voor anderen kunt zorgen. Hoe liever je voor jezelf bent, hoe liever je voor jouw omgeving kunt zijn. Hoe meer overvloed jij genereert, hoe meer je te delen hebt. Hoe gezonder jij bent, hoe meer energie je hebt om de wereld van dienst te zien.

Zelfzorg is het bewust creëren van ontspanningsmomenten waarin je met je HOGERE WIJSHEID in conclaaf kunt gaan over wat, niet alleen jouw fysieke maar vooral ook, jouw spirituele zelf nodig heeft om te groeien, bloeien en stralen.

 

De moeder zijn voor jezelf die je had gehoopt te hebben gehad. Dat is een extreem helende en voedende SOUL SUPER POWER.

Als je niet weet wat Soul Super powers zijn, kun je daar alles over lezen in deze blog.

Sommige mensen zijn geboren om te zorgen. Als je bij ze in de buurt bent voel je je veilig, omringd door liefde, schoonheid en warmte. Geboren moeders, met of zonder biologische kinderen.

Maar zoveel vrouwen vergeten om in het proces goed voor zichzelf te zorgen, en gaan voorbij aan hun eigen behoefte om hun batterij tijdig op te laden.

De schaduwkant van voor anderen leven.

Ze halen hun eigenwaarde uit hoe hard anderen ze nodig hebben. Hun kinderen, hun partners, werkgevers, klanten of ouders. Hun aandacht en zorg wordt soms verstikkend. Ze cijferen zichzelf weg en raken uit contact met hun eigen behoeftes.

Ik zie veel van deze vrouwen die, wanneer ze niet meer kunnen zorgen, volledig hun doel in het leven kwijt zijn.  Bijvoorbeeld op het moment dat hun kinderen uit huis gaan of een ouder waar ze mantelzorger voor waren overlijdt. Vaak zijn het vrouwen die zelf geen geweldige moeder hebben gehad en die het anders, beter, willen doen.

Een veilige, warme haven kunnen bieden voor mensen om je heen die je lief hebt is prachtig. Maar als je in het proces jezelf volledig kwiijtraakt, zit je in de schaduwkant van het Keizerin-Archetype. Je kunt geobsedeerd raken met je geliefden en ze onbedoeld verstikken.

Dit is meestal aangestuurd door een Zielenwond opgelopen in jeugdjaren. Om de balans te herstellen gaan we dan terug naar die wond om het te kunnen helen. Zodat mijn klanten daarna de prachtige, oorspronkelijk Soul Super Power van de Keizerin puur en zuiver kunnen leven. De eerste stap daarin is meestal leren om eerst de ideale moeder voor zichzelf te worden.

Wil je meer over deze zielenwond leren? Mijn nieuwsbrief geabboneerden krijgen tweemaandelijks toegang tot een uitgebreide video waar ik meer uitleg over de Super Powers en Zielenwond die bij elk van de 22 Tarot Major Arcana Archetypes horen. Dus als je dit interessante informatie vindt nodig ik je graat uit om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrieven.

Major Arcanakaart DE KEIZERIN

De Keizerin is de vierde Major Arcanakaart van de Tarot. Als het hoogste Goddelijke Vrouwelijke aspect beheerst ze meerdere Soul Super Powers, waaronder financiële overvloed aantrekken en vergroten, schoonheid creëren en zelfzorg bevorderen. Maar haar grootste Super Power is zonder twijfel VERZORGEN.

Ze is een natuurlijke moeder voor iedereen die in haar omgeving komt. Warm, liefdevol, verzorgend en veilig. Zij is de vriendin bij wie je gaat uithuilen als je relatie is verbroken. Die je een warme omhelzing en een bord kippensoep geeft, en je vervolgens in bed instopt.

Als dit jouw Soul Super Power is ben je in een zegen in het leven van je naasten. Een veilige haven waar ze altijd welkom zijn voor een luisterend oor, een aai over de bol en kopje thee. De wereld heeft liefdevolle moederfiguren als jou hard nodig. Vergeet niet om evenveel liefde aan jezelf te geven als je zo vrijelijk aan iedereen om je heen geeft.

IK WIL MEER WETEN OVER MIJN SOUL SUPER POWERS

Natuurlijk wil je dat! Daarom ben je hier toch? Je bent van harte welkom om samen met mij een Deep Dive te nemen in jouw persoonlijke arsenaal aan talenten. Want ik weet dat jij pas echt jezelf kunt zijn wanneer je alle gaves gaat gebruiken waar je mee bent gekomen. Geloof mij maar. De wereld zit er WEL op te wachten!

Ik ontmoet je heel graag!

nl_NL