Met een wijnglas gevuld met kraanwater in mijn hand stond ik in de verste uithoek van de bedrijfskantine. Het was het jaarlijkse eindejaarsfeestje van mijn werk en al mijn collega’s leken de tijd van hun leven te hebben. Ik keek ernaar en voelde me een buitenaardswezen. Ik was anders, en ik wist het. Proberen te doen alsof dat niet zo was begon steeds moeilijker te worden. In mijn jongere jaren kende ik de kracht van anders zijn nog niet. Mij was geleerd dat ik erbij moest horen. Had ik toen maar geweten wat ik nu weet. Anders zijn is juist mijn grootste kracht en dat omarmen heeft mij, na vele omzwerfingen uiteindelijk, naar mijn droomwerk geleidt.

In een wereld die vaak streeft naar conformiteit, vergeten we dat anders zijn een kracht is. Onze individualiteit en unieke eigenschappen maken ons tot wie we zijn, en dat mag gevierd worden. Maar waarom is anders zijn eigenlijk een kracht? En waarom is het zo waardevol om vol in die kracht te gaan staan? 

 

5 redenen waarom anderszijn een kracht is

1. Creativiteit en innovatie: Anders zijn helpt je om creatiever te zijn. Mensen die anders dan de norm zijn hebben andere perspectieven en denkwijzen. Hierdoor zijn wij meestal degenen die voor innovatie en nieuwe ideeën zorgen. Door anders te zijn, kunnen we unieke oplossingen bedenken voor problemen, die nooit gevonden zouden worden door precies hetzelfde te doen wat iedereen anders doet.

2. Diversiteit: Diversiteit geeft kleur aan het leven. Kijk maar naar de natuur. Zoveel verschillende planten-, bomen-, bloemensoorten, insecten, dieren. Allemaal met hun eigen unieke bijdrage aan het geheel, die zorgt voor gezonde, bloeiende ecosystemen. Verschillende culturen, achtergronden, talenten en levensvisies dragen allemaal bij aan een rijkere samenleving. Als zwarte vrouw in een overwegend witte gemeenschap kan ik dat weten. Het is de verscheidenheid aan mensen en hun uniekheid die onze wereld (letterlijk) kleur geeft.

3. Zelfexpressie: Anders zijn geeft ons de vrijheid om onszelf uit te drukken. Ik ben de tel kwijt van klanten die ik in mijn praktijk ontvang wiens keelchakra op slot zit. Dit is het chakra van zelfexpressie en authenticiteit. Zeker in Nederland, waar toch lang het motto is geweest “Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.” Maar “gewoon” is maar een manier van kijken. Wat voor de een gewoon is hoeft dat voor de ander niet te zijn. Wanneer mijn klanten hun anders zijn volledig omarmen komt de ruimte vrij om hun passies na te jagen en hun eigen unieke stempel op de wereld te drukken. Hierdoor ervaren zij diepere persoonlijke groei en meer innerlijke voldoening.

4. Inspiratie: Ohhh, dit is echt een van mijn favoriete aspecten van anders zijn. Authentiek jezelf zijn inspireert anderen. Wanneer we onze authenticiteit omarmen, geven we anderen, die dat misschien nog niet durven, indirect toestemming en aanmoediging om hetzelfde te doen. Zo geven we het stokje van zelf-empowerment en zelfacceptatie door aan anderen die ons zien stralen als onze unieke, authentieke zelf.

5. Sterkte in verschil: In plaats van te proberen in de mal van anderen te passen, kunnen we onze eigen super powers ontdekken en ontwikkelen. Deze super powers, of natuurlijke talenten, zijn voor elk van ons zo eigen en leiden ons naar onze unieke paden naar succes en vervulling. Vind de kracht in het verschil en voel jezelf in je kracht komen te staan. Dit brengt rust, authenticiteit en een gelukkiger leven.

Maar ik heb nog een bonusreden voor je waarom Anders zijn zo belangrijk is. Een die ik keer op keer zie bij klanten, en waar ik als healer en transformatie coach volledig op aan ga. Lees verder waarom het omarmen van Anders zijn jouw grootste geschenk aan de wereld is, en welk Tarot Archetype jou daar het beste bij kan helpen.

Anders zijn is jezelf zijn!

Wow, alleen al het opschrijven van deze zin voelt oh zo goed! Het voelt als een opluchting. En dat is precies wat ik bij mijn klanten zie gebeuren wanneer ze zichzelf eindelijk toestemming geven om gewoonweg te zijn wie ze echt zijn.

Waar willen ze ’s ochtends hun bed voor uit springen? Wat maakt ze blij? Wat geeft ze een gevoel van verbinding met het grotere geheel en met welke talenten kunnen ze de grootste bijdrage leveren aan de wereld?
Anders zijn betekent jezelf op een diep niveau kennen, zien, accepteren en omarmen. Wanneer mijn klanten eindelijk het ideaalbeeld, dat anderen voor ze hadden bedacht, loslaten en gaan voelen wanneer ze het meest authentiek zijn, komen ze opgelucht thuis bij zichzelf. Hun masker valt af en ze hebben de ruimte om opnieuw te kiezen hoe ze hun leven willen inrichten op een manier die past bij wie ze werkelijk zijn.

Anders zijn volgens de Tarot

Maak van Anderzijn jouw grootste kracht met het Archetype DE HOGEPRIESTER

Ik noem deze 6de Major Arcanakaart ook wel gekscherend de “F you” kaart. Dit omdat de Hogepriester is afgebeeld in een pose waaruit duidelijk blijkt dat het hem niet uitmaakt wat anderen van zijn keuzes vinden. Hij weet wie hij is, anders of niet, en omarmt dat volledig. Zijn Soul Super Powers zijn onder andere zelfvertrouwen, een pionier en visionair zijn, innovatief en creatief.

De Hogepriester volgt vaak ook een alternatief spiritueel pad, en is daar een voorloper in. Hij vertrouwt op zijn intuïtie in het kiezen van welke overtuigingen het beste bij hem passen en volgt compromisloos zijn ongewone levenspad.

Als dit jouw Soul Super Power Archetype is ben je vrij om volledig jezelf te zijn en inspireer je daarmee iedereen om je heen om hetzelfde te doen.

Natuurlijk heeft ook deze Hogepriester, net als elk ander archetype, een schaduwzijde. Deze kan hem isoleren en onbenaderbaar maken.  Wil je daar meer over weten, meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief waarin ik tweewekelijks een video deel met uitgebreidere informatie over elk van de 22 Tarot Major Arcana Archetypes.

Als je niet weet wat Soul Super powers zijn, kun je daar alles over lezen in deze blog.

Mijn nieuwsbrieflezers krijgen tweemaandelijks toegang tot een exclusieve video waar ik meer uitleg over de Super Powers en Zielenwond die bij elk van de 22 Tarot Major Arcana Archetypes horen. Als je dit interessante informatie vindt nodig ik je graag uit om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrieven.

TWEEDAAGS ONLINE ANDERSZIJN RETREAT SEPTEMBER 23 & 24 September

Wil je van Anderszijn jouw Soul Super Power maken? Samen met mijn Hypnotherapeut vriendin Sandra Akkermans organiseer ik een heel weekend met deep trance hypnosesessies, collectieve Tarot reading, Crystal activaties en een prachtige magische cacaoreis.

Lees alles over dit hele bijzondere weekend.

IK WIL MEER WETEN OVER MIJN SOUL SUPER POWERS

Natuurlijk wil je dat! Daarom ben je hier toch? Je bent van harte welkom om samen met mij een Deep Dive te nemen in jouw persoonlijke arsenaal aan talenten. Want ik weet dat jij pas echt jezelf kunt zijn wanneer je alle gaves gaat gebruiken waar je mee bent gekomen. Geloof mij maar. De wereld zit er WEL op te wachten!

Ik ontmoet je heel graag!

Meer blogs & artikelen lezen?

nl_NL