Hij keek me aan en zei “Jij wilt niemand’s secretaresse zijn. Jij wilt zelf een secretaresse.” Ik was in de 20 en op mijn zoveelste sollicitatiegesprek voor een functie die ik eigenlijk helemaal niet wilde voor een bedrijf dat me totaal niet interesseerde. Op z’n minst moest ik deze interviewer meegeven dat hij een van de eersten ooit was die mij zag. Mijn capaciteit zag. Maar waarom was ik daar dan, bedelend om een flutbaantje dat ik eigenlijk niet wilde? Omdat ik, zoals zovelen, stabiliteit zocht en mij was ingeprent dat ik die kreeg door een baan in loondienst, een huis, een man en een kind. Maar inmiddels weet ik dat alleen dat je helemaal geen echte stabiliteit brengt. Echte stabiliteit zit namelijk van binnen en geeft je het zelfvertrouwen en de kracht om het leven aan te kunnen, wat het je ook voorschotelt. Wil je weten hoe je innerlijke stabiliteit bereikt, behoudt en versterkt? Hier zijn mijn 6 stappen naar innerlijke stabiliteit.

 

Wat is innerlijke stabiliteit eigenlijk?

Innerlijke stabiliteit is een hele waardevolle eigenschap die niet alleen ons persoonlijke welzijn verbetert, maar ook onze relaties en prestaties in het dagelijks leven. Het stelt ons in staat om het leven met meer vertrouwen en vreugde te ervaren, ongeacht de ups en downs die we tegenkomen. Het is een staat van emotioneel en mentaal evenwicht waarmee je met uitdagingen en veranderingen in het leven om kunt gaan, zonder overweldigd te raken. Mensen met innerlijke stabiliteit gaan beter om met stress, angst en emoties. Ze kunnen problemen op een meer constructieve manier benaderen en hebben de veerkracht om tegenslagen te overwinnen.

In de drukte van het moderne leven kan het soms een uitdaging zijn om innerlijke stabiliteit te vinden en vooral behouden. Toch is het ontwikkelen van zelfstabiliteit heel belangrijk voor onze emotionele veerkracht en mentale welzijn. In deze blogpost deel ik 6 effectieve strategieën om stabiliteit in jezelf te vinden en te versterken, en laat ik je zien welk Tarot Archetype jou daarbij kan helpen.

Voel jij je vaak overweldigd?

Als jij je van binnen stabiel voelt blijf je, zelfs in moeilijke situaties kalm, gefocust en in balans. Je hebt het vermogen om helder te denken en weloverwogen beslissingen te nemen, in plaats van doorlopend impulsief te reageren.

In mijn healingspraktijk kom ik veel vrouwen tegen die hun innerlijke stabiliteit kwijt zijn geraakt (of nooit hebben gevonden!). Er zijn zoveel dingen in het leven waar we als mens weinig tot geen invloed op, of controle over, hebben. Ze voelen zich dan vaak overweldigd, verslagen en uitgeput door de uitdagingen die ze voor de kiezen krijgen.

Met deze vrouwen werk ik aan het versterken van het Keizer Archetype in zichzelf. De Goddelijk Mannelijke energie die ze kan helpen om zich steviger en stabieler in hun eigen kracht te voelen. De energie die helderheid, structuur en steun brengt. Hierdoor ervaren ze dat ze er voor zichzelf kunnen zijn, en dat ze de kracht in zich hebben om door elke moeilijke situatie heen te komen.

  Hoe bereik je innerlijke stabiliteit?

  Het bereiken van innerlijke stabiliteit is een proces dat voortdurende aandacht en zelfbewustzijn vereist. Want ons leven is namelijk constant aan het veranderen, en de ene uitdaging is de andere niet.

  Er zijn eindeloos veel technieken om een gevoel van emotioneel evenwicht te ontwikkelen en versterken. Denk bijvoorbeeld aan mindfulness, meditatie, zelfreflectie en het cultiveren van een gezonde levensstijl.

  De Major Arcanakaart De keizer, of heer, vertegenwoordigt het meest stabiele en evenwichtige Archetype in de Tarot. Door me met zijn bijzondere Soul Super powers te verbinden heb ik 6 stappen naar innerlijke stabiliteit ontdekt die mij, en mijn klanten, door menig zware tijden heen hebben geholpen.

  Mijn 6 stappen naar innerlijke stabiliteit

  1. Zelfbewustzijn: Het begint allemaal met je bewust zijn van jezelf. Neem de tijd om je emoties en gedachten zonder oordeel te observeren. Door bewust te zijn van je innerlijke wereld, kun je beter begrijpen waarom je je op een bepaalde manier voelt en handelt. Dit helpt je om, ook in lastige situaties, te kiezen hoe je reageert.

  2. Meditatie: Ik heb mijn volledige carrière als healer te danken aan meditatie. Het heeft 25 jaar geleden, toen ik ermee begon, alles voor mij veranderd. Inclusief het solliciteren naar flutbanen! Meditatie helpt je om in het moment te zijn en je geest tot rust te brengen. Dit bevordert een gevoel van innerlijke rust en kalmte, zelfs wanneer je midden in een crisis situatie zit. Meditatie is een vast onderdeel van mijn ochtendritueel en ook van mijn sessies met klanten.

  3. Vraag om hulp: Het is belangrijk om jezelf niet geïsoleerd te voelen. Zoek steun bij vrienden, familie of een professionele therapeut. Het delen van je gedachten en emoties met anderen kan een enorm verschil maken en je helpen bij het vinden van innerlijke stabiliteit.

  4. Weet wie je bent en accepteer jezelf volledig: In de praktijk betekent dat dat je jouw kernwaarden identificeert en daarnaar leeft. Wanneer je handelt in lijn met je diepste overtuigingen, voel je je meer in balans en tevreden met jezelf.

  5. Zelfzorg: Mijn hele vorige blog ging over zelfzorg, omdat het zo een belangrijke rol in mijn eigen leven speelt. Zorg goed voor je fysieke, mentale en spirituele gezondheid door voldoende slaap, gezonde voeding, lichaamsbeweging en ontspanning.

  6. Acceptatie van verandering: Het leven is vol veranderingen en uitdagingen. Leer flexibel te zijn en accepteer dat verandering een onvermijdelijk onderdeel is van het leven. Door aanpassingsvermogen te ontwikkelen, kun je beter omgaan met de ups en downs van het leven.

  In mijn praktijk werk ik vaak met Archetypes om mijn klanten een symbolisch houvast te geven van hoe zij willen worden of zijn. In de Tarot is het Archetype de Keizer de ultieme belichaming van innerlijke stabiliteit.

  Bereik Innerlijke stabiliteit met het Archetype DE KEIZER

  De Keizer, of Heer, is de vijfde Major Arcanakaart van de Tarot die staat voor het hoogste Goddelijke Mannelijke aspect. Zijn Soul Super Powers hebben allemaal met stabiliteit te maken. Hij heeft de rust, het overzicht en het zelfvertrouwen om steen voor steen zijn koninkrijk op te bouwen. Geduld, loyaliteit, doorzettingsvermogen en leiderschap zijn eveneens kwaliteiten die bij hem horen.

  De keizer heeft een lange termijn visie en is praktisch onmogelijk van zijn stuk te brengen. Hij blijft onder alle omstandigheden kalm, gefocust en in balans.

  Als dit jouw Soul Super Power Archetype is ben je een rots in de branding voor velen om je heen. Je vindt het belangrijk om een nalatenschap voor jouw familie en de wereld op te bouwen. En bouwt daar doelgericht, geduldig en gestructureerd aan.

  Natuurlijk heeft de Keizer, net als elk ander archetype, ook een schaduwzijde. Een die je relatie met anderen danig in de weg kan staan. Wil je daar meer over weten, meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief waarin ik tweewekelijks een video deel met uitgebreidere informatie over elk van de 22 Tarot Major Arcana Archetypes.

  Als je niet weet wat Soul Super powers zijn, kun je daar alles over lezen in deze blog.

  Mijn nieuwsbrierlezers krijgen tweemaandelijks toegang tot een exclusieve video waar ik meer uitleg over de Super Powers en Zielenwond die bij elk van de 22 Tarot Major Arcana Archetypes horen. Als je dit interessante informatie vindt nodig ik je graag uit om je in te schrijven voor mijn nieuwsbrieven.

  IK WIL MEER WETEN OVER MIJN SOUL SUPER POWERS

  Natuurlijk wil je dat! Daarom ben je hier toch? Je bent van harte welkom om samen met mij een Deep Dive te nemen in jouw persoonlijke arsenaal aan talenten. Want ik weet dat jij pas echt jezelf kunt zijn wanneer je alle gaves gaat gebruiken waar je mee bent gekomen. Geloof mij maar. De wereld zit er WEL op te wachten!

  Ik ontmoet je heel graag!

  nl_NL